שתלים

מה הם שתלים דנטליים?

אין זה סוד שההתפתחות הטכנולוגית שהלכה והאיצה בעשרות השנים האחרונות, הביאה את עולמנו למקום אחר לחלוטין מן המקום שהיה בו לפני כן, באלפי השנים שקדמו ליום זה. הטכנולוגיה בכלל והטכנולוגיה הרפואית בפרט, קפצו כמה מדרגות בעשרות השנים האחרונות, מה שמעלה את השאלה "עד לאיזו נקודה יכולה הטכנולוגיה הרפואית להתפתח?" ובכן, גם עולם רפואת השיניים לא הוזנח ללא כל  צל של ספק, אלא להיפך – כאן מדובר על התקדמות משמעותית ביותר בכל ההיבטים, ובעיקר בתחום החשוב והמורכב כל כך – הלא הוא שיקום הפה.

בוודאי גם אתם הבחנתם בכך, שטיפולי שיניים הופכים קלים יותר ויותר, ככל שעובר הזמן וההתקדמות הטכנולוגיה ממשיכה ונותנת אותותיה אט אט. בעבר, טיפולי שתלים דנטליים היו כרוכים בטיפול מורכב במיוחד, כואב ומסובך ביותר לכל הדעות, ואילו כיום, המצב הינו שונה בתכלית ללא כל עוררין.

מתי צריך לבצע טיפול שתלים?

מובן שלפני שאנו בודקים ולומדים על שתלים מה הם, הרי שכדאי מאד לבדוק לעומק את שורשיה של הבעיה, ולנסות להבין מתי כדאי לבצע שילוב של שתלים בשיניים שלנו. על פי רוב, בתהליך עקירה של יותר משן אחת, כדאי יהיה להשתיל שתלים מלאכותיים באזור בו נעקרה השן. זה יבוצע במטרה שהשן הנגדית לא תגדל ותערער את הסימטריה של הלסת והפה באופן כללי מן הסתם. מסיבה זו, במקרה בו נשברת שן כל שהיא, או שמא השורש של השן אינו במיטבו, או אף אינו קיים, יומלץ בדרך כלל טיפול של עקירה והשתלת שתל. ישנם מקרים אחרים בהם אפשרי טיפול של כמה שתלים.

אלמנטים נוספים

לפעמים נעשה שימוש בגשרי שתלים. אפשר אף לשלב שתלים דנטליים של כמה שיניים, וגם של מערכות שיניים. טיפול שתלים מסוג זה, יכול בהחלט להחליף שיניים תותבות.

ישנם שני סוגים של שתלים דנטליים: שתל בעל צילינדר ושתל קוני. לרוב, הרופא יבחר את סוג השתל, כתלות בבעיה הדנטלית עצמה ובהתאם לצרות הפה. היו בטוחים, שסוגי השתלים הדנטלים השונים, עברו מבחנים מחמירים מאוד ועומדים בסטנדרטים בינלאומיים.

This entry was posted in כללי. Bookmark the permalink.