שחלות פוליציסטיות

שחלות פוליציסטיות – תסמונת נפוצה

יש סיבות שונות לבעיות של נשים להיכנס להריון, כאשר מדובר בבעיה גופנית אצלן ולא בבעיה נפשית או בבעיה אצל בן הזוג שלהן. אחת מהן היא התופעה של שחלות פוליציסטיות. שחלות פוליציסטיות גדולות יותר לעומת השחלות הרגילות ויש בהן כמות גדולה יותר של זקיקים. שחלות פוליציסטיות נחשבות לתסמונת שכעשרה אחוזים מנשים בין הגילאים 20 ל – 40 סובלות ממנה. במקרים מסוימים תסמונת זו יכולה להביא כאמור למצב של אי פריון. אחת מתופעות הלוואי הנפוצות ביותר בקרב נשים אשר סובלות מהתסמונת הזו היא מחזור לא סדיר ומדובר על התסמונת הנפוצה ביותר אשר הנה גם הגורם השכיח ביותר לאי פריון בקרב נשים בכל העולם.

מה הם התסמינים של שחלות פוליציסטיות

התסמינים המעידים על שחלות פוליציסטיות הם מחזור לא סדיר, אקנה, שעירות יתר, וסתות מועטות או לא סדירות, מיעוט או העדר ביוץ, רמות גבוהות של הורמון גברי בדם, עודף משקל או נטייה להשמנה. במקרים חריגים יותר של שחלות פוליציסטיות יכולה להופיע נטייה לסוכרת, חוסר רגישות לאינסולין ואפילו נטייה ללחץ דם גבוה.

מה יכול לגרום לתופעת שחלות פוליציסטיות וכיצד מאבחנים זאת

הסיבות להופעת התסמונת טרם הוכחו אך נכון להיום נמצא, כי רמות גבוהות של אינסולין ועלייה בייצור ההורמון הגברי יכולים לגרום להופעת שחלות פוליציסטיות. רקע גנטי וחוסר איזון הורמונאלי יכולים גם כן לגרום להופעת התסמונת הזו. על מנת לאבחן את התסמונת, יש לבחון את ההיסטוריה הרפואית ואת הסדירות של הוסת. בנוסף, בודקים את פיזור השומן ואת חומרתו של האקנה, את מידת השעירות וגם עורכים אולטראסאונד על מנת לבדוק את השחלות. גם רמת ההורמונים בדם נבדקת לשם אבחון ובמקרים מסוימים מבצעים גם בדיקת העמסת סוכר.

מהי מידת ההשפעה של שחלות פוליציסטיות על רמת הפריון

לא התסמונת עצמה, אלא ההפרעות בביוץ שהיא גורמת ישפיעו על מידת הפריון של האישה. את רמת ההפרעה לא ניתן למדוד על סמך סדירות או אי סדירות של הוסת, מכיוון שגם נשים עם וסת סדיר עלולות לסבול מחוסר ביוץ.

This entry was posted in בריאות. Bookmark the permalink.