פסיכולוגית קלינית

פסיכולוגית קלינית: מהי ?

כדי להבין את עבודתה של פסיכולוגית קלינית, רצוי להבין תחילה מהו ענף הפסיכולוגיה ומיהם העוסקים בו. הפסיכולוגיה הקלינית היא בעיקרה תחום מחקרי הבוחן את הגורמים לבעיות נפשיות ואת דרכי הפיתרון למצבים אלה. בענף הפסיכולוגיה נהוג להבחין בין שני שלבים מרכזיים בתהליך: האחד, אבחון פסיכולוגי מעמיק והשני טיפול. הטיפול הפסיכולוגי מתקיים בדרכים שונות, ותלוי בתחום ההסמכה של המטפל. ההכשרה הבסיסית משותפת לכל הפסיכולוגים, אם כי ההתמחות נלמדת בתחום טיפול בילדים, טיפול קליני, טיפול נפשי עמוק, העמקה לפסיכיאטריה ועוד.

פסיכולוגית קלינית לצעירים

מה שמפריד בין סוגי הטיפול הפסיכולוגי הוא למעשה הבעיות והנושאים אותם יש לפתור. הפסיכולוגיה נוטה להתייחס לגילאים השונים של האדם כמאפיינים לחרדות ומשברים מסוגים שונים. צעירים בישראל נוטים לחוש מעין משבר לאחר השחרור מהצבא. הבלבול מלווה בשאלות מה נכון לי, מהי הדרך בה צריך להתחיל ללכת, כיצד מתמודדים עם השפעות השירות הצבאי וכדומה. פסיכולוגית קלינית שמסייעת לצעירים מנסה בשלב הראשון להבין את התחושות, המחשבות וההתנהגות. בשלב הבא של הטיפול, נעשות פעולות שונות שנועדו לאתר את הכלים שיסייעו להתמודד עם הסוגיות ולאפשר תפקוד יומיומי יציב ובטוח יותר.

פסיכולוגית קלינית למבוגרים

מי מאיתנו לא חש לפעמים חוסר שביעות רצון בעבודה, בבית, מתחים על רקע כלכלי או פשוט חוסר כיוון. במצב הטוב אנחנו יודעים להגיד מה בדיוק גורם לנו להרגיש ככה, ובמצבים אחרים אנחנו פשוט לא מרוצים ולא יודעים בדיוק למה. לשם כך נועד הטיפול הפסיכולוגי. טיפול טוב הוא כזה שמאפשר לנו לענות לעצמנו על כל השאלות ובשלב מאוחר יותר גם לגבש לעצמנו את הכלים להתמודד איתם. אחרי הכול, אין טעם שנעביר את החיים כשאנחנו לא מאושרים. כמה פגישות עם פסיכולוגית קלינית מוסמכת יכולים להחזיר אותנו לתלם, להפסיק את הבלבול ולתת לנו את הביטחון להמשיך בדרך שנכונה לנו.

פסיכולוגית קלינית לילדים

התמחות מקצועית בפסיכולוגיה לילדים היא אחת מהמבוקשות ביותר בתחום לימודי הפסיכולוגיה בישראל ובעולם. בעוד שטיפול פסיכולוגי מתבסס ברובו על שיחה, עולם הביטויים והמונחים של הילדים מוגבל ודורש יצירתיות באופן הטיפול. פסיכולוגית קלינית שמטפלת בילדים יוצרת סיטואציות שונות שגורמות לה לערוך אבחון מדויק אודות הילד, ולבדוק את התנהגותו, חרדותיו, פחדיו, הסתגלותו החברתית וקצב ההתפתחות שלו. הכלים לאבחון, כשמדובר בילדים, הם משחקי תפקידים, תיאטרון בובות, שימוש בצבעים, ציורים, גירוי החושים, משחקי אסוציאציות, הסתכלות במרחבי הגן ובית הספר, תצפיות בבית המשפחה ועוד.

This entry was posted in כללי. Bookmark the permalink.