בחירה נכונה של פינות אוכל נפתחות מחייבת השוואה בין הדגמים לפי כמה שיקולים חשובים מאוד. ראשית, חייבים להתחיל במדידה מדויקת של חלל הפנים. המטרה במדידה של חלל הפנים היא לבדוק איפה הכי כדאי לשים את פינת האוכל כאשר היא סגורה, אך גם לבדוק מראש כמה מקום יהיה לכיסאות סביבה אחרי שפותחים אותה. אז בגלל שאף פעם לא מומלץ לחכות לרגע האחרון, רצוי גם עכשיו להשוות בין המידות של חלל הפנים והבית לבין המידות של פינות אוכל נפתחות.
שנית, ניתן להשוות בין סוגים שונים של פינות אוכל נפתחות גם לפי חומרי הגלם שבהם השתמשו כדי לבנות את הדגם. זה השלב שבו רואים הבדל משמעותי בין פינות אוכל נפתחות מעץ מלא לבין פינות אוכל מעץ רגיל, או בין רהיטים שיש בהם שילוב של אלמנטים ממתכת ואלומיניום. כמובן שככל שחומרי הגלם איכותיים יותר כך המחיר יעלה, אבל זו השקעה משתלמת ולא הוצאה רגילה.
האם שווה לבחור פינות אוכל נפתחות לפי המלצות?
אחת השאלות שחוזרות על עצמן בנוגע לתהליך הבחירה של פינות אוכל נפתחות היא האם שווה לבחור אותן לפי המלצות. מצד אחד, אין כמו ניסיון של אנשים אחרים וגם אין סיבה לחזור על טעויות שהם עשו. מצד שני, על טעם וריח קשה להתווכח. אז כדי להכריע בסוגיה הספציפית לגבי פינות אוכל נפתחות, צריך לברר מה ההבדלים בין הדגמים ואיפה בדיוק הם באים לידי ביטוי.
את ההמלצות על פינות אוכל נפתחות ניתן לאסוף מחברים, קרובים ובני משפחה. לאחר מכן, יש מקום גם לערב בעלי מקצוע כגון מעצבי פנים וגם לקרוא ביקורות כלליות על פינות אוכל נפתחות באתרי אינטרנט ורשתות.