פינוי בינוי

הסטטוס "פינוי בינוי" מתייחס בישראל לשטח עירוני שבו הוחלט להרוס בתי מגורים ישנים כדי לבנות בניינים חדשים. בעזרת פרויקטים מן הסוג הזה ניתן להשיג שורה ארוכה של מטרות חשובות. ראשית, מטרת הפרויקטים היא לסייע בהתחדשות עירונית ולהתאים את המרקם האורבני לעידן המודרני. בעזרת הפרויקטים ניתן לשפר את איכות החיים של התושבים ולהעלות את ערך הנכס.

מעבר לכך, משרד הבינוי רשאי להכריז על שטחים מסוימים כמתחמי פינוי בינוי באמצעות צו הכרזה שתוקפו עד שש שנים. המשמעות היא שמדובר על פרויקטים ארוכים עם השלכות לטווח הקצר והארוך.

יש כמה דברים שחשוב לדעת לפני שמבצעים פרויקטים גדולים של הריסת מבנים והקמת בניינים חדשים. רצוי להתייעץ עם אנשי מקצוע ולקבל הצעות מחיר מסודרות מיזמים, לערב את נציגי העירייה בכל מקרה של התלבטות ולא לשכוח לעגן התחייבויות בחוזה כתוב. במידה ומתכננים מעבר דירה במהלך יישום הפרויקט, יש לדאוג למימון השהייה על ידי הקבלן או גורמים נוספים. אלו הדברים הקטנים שיכולים לעשות הבדל גדול באיכות החיים ובכמות הזמן הנדרש עבור פינוי בינוי במרכזי ערים ומושבים.

איך מבצעים פינוי בינוי?

בשלב הראשון מתבצעת פנייה של היזם לדיירי בניין אחד או מספר דיירים. במסגרת הפנייה מנסה היזם לשכנע את הדיירים להסכים על ביצוע הפרויקט, כאשר בדרך כלל הוא מבטיח דירות חדשות בגודל זהה או גדול יותר ובתוך מסגרת זמנים של עד 3 שנים. בתקופת הבנייה נהנים הדיירים מתשלום שכר דירה ותשלום ארנונה על השטח הישן.

בשלב השני מתבצע הפרויקט עצמו ונבנים מבנים גבוהים עם מספר דירות גדול. כך היזם מממן את הפרויקט וחוסך את ההוצאות עבור הדיירים עצמם. בנוסף, חלק מהדירות ניתנות או נמכרות לדיירים חדשים.

This entry was posted in כללי. Bookmark the permalink.