סקר סיכונים הוא כלי חשוב המשמש לזיהוי והערכת הסיכונים הקשורים לפרויקט או תהליך מסוים. הוא עוזר לארגונים לזהות סיכונים פוטנציאליים ולפתח אסטרטגיות להפחתת סיכונים אלה. סקר סיכונים יכול להתבצע באופן פנימי על ידי ארגון או חיצוני על ידי סוקר סיכונים חיצוני. סקרי סיכונים כוללים בדרך כלל איסוף מידע מבעלי עניין, עריכת ראיונות וניתוח נתונים כדי לזהות סיכונים פוטנציאליים. ניתן להשתמש בתוצאות של סקר סיכונים לפיתוח אסטרטגיות להפחתת הסיכונים שזוהו ולשיפור הבטיחות הכוללת של הארגון. בהמשך המאמר תוכל ללמוד על הסוגים השונים של הסיכונים שחברות גדולות וקטנות מתמודדות איתם ביום יום ואיך זה משפיע על תפקוד העסק.
הבנת סוגים שונים של סיכונים והשפעותיהם על עסקים
עסקים בכל הגדלים מתמודדים עם סוגים שונים של סיכונים שיכולים להיות בעלי השפעה משמעותית על פעילותם ורווחיותם. הבנת סוגי הסיכונים השונים וכיצד הם באים לידי ביטוי בעסקים חיונית לבעלי עסקים לזהות, לנהל ולהפחית אותם.
סוגי הסיכונים הנפוצים ביותר כוללים סיכון פיננסי, סיכון תפעולי, סיכון משפטי, סיכון אסטרטגי, סיכון מוניטין וסיכון פוליטי. סיכונים פיננסיים קשורים להשקעות או הלוואות שעשויות שלא להניב תשואות צפויות או להוביל להפסדים. סיכונים תפעוליים נובעים מתהליכים בתוך ארגון ויכולים להיגרם מטעויות אנוש או תקלות טכניות. סיכונים משפטיים כרוכים באי ציות לחוקים או לתקנות שעלולות לגרום לקנסות או עונשים. סיכונים אסטרטגיים קשורים להחלטות שמתקבלות על ידי ההנהלה הבכירה אשר עשויות שלא להניב תוצאות רצויות. סיכון מוניטין נגרם מפרסום שלילי לחברה שעלול להשפיע על המוניטין שלה בשוק. סיכון פוליטי נוצר עקב שינויים במדיניות הממשלה שעלולים להשפיע לרעה על עסקים הפועלים במדינות מסוימות. כל אחד מהסיכונים הללו נלקח בחשבון כאשר עורכים סקר סיכונים נרחב ואיכותי.