התנדבות לצה"ל – כל מה שצריך לדעת

כל מה שצריך לדעת על תהליך קבלה לתקופת התנדבות לצה"ל

שירות צבאי הוא דבר מאד משמעותי עבור רוב אזרחי מדינת ישראל. אין כל ספק כי חלק מהתדמית של אנשים בוגרים בישראל קשורה לעבר הצבאי שלהם ולתפקיד אותו ביצעו במהלך שירותם הצבאי הסדיר או בקבע. יחד עם זאת קיימים מקרים שונים בהם צהל פוטר אנשים משירות צבאי.

אם קיבלתם פטור משירות צבאי ובכל אופן חשוב לכם לתרום למדינה, עומדת בפניכם האפשרות של התנדבות לצה"ל. התנדבות לצה"ל חשובה מאוד ומאפשרת פיתוח אישי. מי שבוחר להתנדב יהיה גם זכאי להטבות בסיום התנדבות לצה"ל וגם יקבל הכרה והערכה מלאה.

מי יכול להתנדב לצה"ל?

התנדבות לצהל מוצעת עבור מי שאינו כשיר גופנית או נפשית להתגייס לשירות מלא או לבעלי פרופיל נמוך מדי עבור גיוס. מי שקיבל טרם גיוס פרופיל 21 או פרופיל 24 זמניים או קבועים ועדיין מעוניין להיות חלק ממערך צבא הגנה לישראל, יוכל להגיש את מועמדותו בהליך שנפרט עליו בהמשך.

מה כולל תהליך קבלה לתקופת התנדבות לצה"ל?

על מי שקיבל פטור משירות צבאי, לגשת ללשכת הגיוס הקרובה ולפנות למדור פרט. במדור זה פועלת אחראית מתנדבים אשר מקבלת בקשות של מתנדבים ומפנה את המועמדים למבחנים פסיכומטריים. בסיום המבחנים המועמד עובר ראיון אישי, ועדה רפואית ואימות של הנתונים.

לאחר מכן תהליך הקבלה להתנדבות עובר לתא מתנדבים במיטב. שם, פרטי המתנדב עוברים בדיקה רפואית ובמידה והמועמד נמצא כשיר, נקבע לו ראיון בועדת המתנדבים. בתקופת ההמתנה בין התהליכים נשלח למועמד שאלון העדפות. לאחר בחירת העדפה ופגישה עם הועדה, המתנדב יהיה רשאי להגיש את מועד הגיוס הרצוי ואת הבקשה להשתלב בתפקיד אותו בחר.

משך תקופת התנדבות לצה"ל ותהליך גיוס

תהליך גיוס להתנדבות בצה"ל מתחיל בלשכת גיוס וממשיך בהתייצבות בבה"ת שבצריפין לשם השתלמות מתנדבים שאורכה חמישה ימים והיא מחליפה את הטירונות שעוברים המתגייסים לשירות הרגיל. לאחר סיום ההדרכה, המתנדב יקבל צו התייצבות ביחידה המיועדת ויתחיל את תקופת ההתנדבות שנמשכת 24 חודשים. במקרה של שיבוצים מיוחדים, התנדבות תארך תקופה  ארוכה יותר.

This entry was posted in כללי. Bookmark the permalink.