גירושין בהסכמה

רוצים לעבור תהליך מסודר של גירושין בהסכמה ולחסוך זמן וכסף? כדאי שתדעו איך עושים את זה בצורה נכונה. ראשית, צרו קשר עם משרד עורכי דין ומגשר מוסמך. בררו על הרקע, הניסיון וההסמכה של המגשר כדי להבטיח התמחות בתחום דיני המשפחה. קחו בחשבון את המעורבות של המגשר בכל התהליך ואת נחיצותו לצורך גיבוש הסכם גירושין קביל בבית משפט. שנית, זכרו שעליכם להביע רצון משותף לפתור את המחלוקות העיקריות. התייעצו עם עורך דין בכל מקרה של התלבטות וודאו שההסכם הסופי מייצג את האינטרסים שלכם על הצד הטוב ביותר.

גירושין בהסכמה מתבצעים ברמה הטכנית על ידי חתימה על הסכם גירושין, הנערך בעזרת שני עורכי דין ולעיתים גם לאחר מעורבות של מגשר נייטרלי. בתוך ההסכם נכרכים כל הנושאים הקשורים לבני הזוג: משמורת ילדים, חלוקת רכוש, מזונות, הסדרים ועוד. בנוסף, ניתן לערוך הסכם על ידי פנייה לעורך דין אחד בלבד. במקרה כזה יש לפנות רק לעורך דין המוסכם על שני הצדדים.

אישור הסכם גירושין
|
אחרי שתגיעו להסכמה בעזרת עורכי דין, תוכלו לערוך את ההסכם ולחתום עליו כדי לקבל תוקף משפטי. על ההסכם לבוא לאישור בית דין רבני או בית משפט לענייני משפחה ולאחר מכן הוא קביל בדיוק כמו כל פסק דין אחר. עם זאת, לבית הדין הרבני בישראל סמכות בלעדית לדון בענייני גירושין. כתוצאה מכך, הסכם גירושין המאושר בבית משפט לענייני משפחה עדיין טעון גושפנקא מבית הדין הרבני.
תוכלו לערער על הסכם גירושין בעזרת הגשת בקשה לבית המשפט בו ניתן להסכם תוקף של פסק דין. בנוסף, גם את הסדרי הראייה שנקבעו בתהליך גירושין בהסכמה תוכלו לשנות רק לאחר אישור מבית המשפט.

This entry was posted in גירושין. Bookmark the permalink.