כריכים בימינו
כאשר אנחנו חושבים על כריכים אין כל ספק שהדמיון שלנו הולך רחוק והטעם כבר ממש מתגלגל לנו בפה. כריכים – כיף לאכול אותם בכל מצב, בבית, מחוץ לבית, בעבודה, בתור ארוחת צהריים וגם לארוחת בוקר. כריכים יכולים ללוות אלכוהול איכותי ביותר ולהיות מוגשים במגשי מסיבות מגוונים ביותר, ניתן למצוא אותם בתפריטים של מסעדות גורמה ואין אדם אשר לפחות פעם ביום לא מכין לעצמו איזה כריך כזה או אחר כמעט בכל יום. חשוב לומר, כי אומנות הכנת הכריכים השתדרגה כל כך בשנים האחרונות, עד אשר כריכים יכולים להחליף היום ארוחה שלמה ולהיות מפתיעים ומיוחדים וגם בעלות לא גבוהה בהשוואה לקייטרינג כזה או אחר.
כריכים לכל מקרה ולכל מצב בחיים
אין זה סוד כי כריכים באמת מתאימים כמעט לכל מצב בחיים. גם כשאנחנו בדרך ורוצים לאכול משהו מזין שקל לאכול בעמידה וגם כאשר אנחנו פוגשים חברים בבר השכונתי, כריך יכול להתאים נהדר לצד כוס בירה מרעננת. את הסנדוויצ'ים גם הכי קל לקחת לפיקניק וכמות הוריאציות האינסופית שניתן להרכיב מהן מנה מזינה בין 2 פרוסות לחם, הופכת את הכריך לאהוב גם על ידי הילדים וגם על ידי טבעונים, גם על ידי קרניבורים וגם על ידי סתם אנשים שאוהבים קולינאריה ברמה גבוהה.
כריכים מיוחדים לבית ספר
אם בעבר כריכים לבית ספר היו בעיקר עם ממרח שוקולד כזה או אחר, המודעות לתזונה נכונה ולבריאות שדרגו את הסנדוויצ'ים של הילדים. ההורים משקיעים היום בממרחים איכותיים ובגבינות, מחליפים את הלחם הלבן בלחם מלא ואת ממרח השוקולד בטונה או בביצה. אם בכל זאת הילד דורש כריך מתוק, אפשר להחליף את ממרח השוקולד בממרח תאנים או בריבה ביתית.
מה הקשר בין כריכים לגורמה
מכיוון שהיום ניתן למצוא מגוון לחמים מאוד איכותיים שנאפים בעבודת יד ומכיוון שמעדניות מלאות בממרחים, נקניקים ומיני מאכלי גורמה שרק לפני עשור לא היו נגישים לנו, אפשר להפוך את הכריך מסתם מאכל, למאכל גורמה של ממש. כל מה שצריך הוא קצת דמיון והתאמה נכונה של מרכיבים ומרקמים.